keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Ylienergisen fitnesshirmun välipala: puolukka-kaakao-muffinit


Oletko lopen kyllästynyt rahkaan ja hedelmään välipalana? Entä alkaako proteiinisheikin sheikkaaminen tympästä (varsinkin, kun laitat korkin vinoon kiinni, jolloin epämääräistä nestettä roiskuu ympäri pitäjää)? Tuleeko raejuustoa jo korvista ulos?

Olen monesti synkkinä heikkoina hetkinäni tuskaillut, että miksi kaikki hyvä pitää olla lihottavaa, epäterveellistä ja siten noudattamani ruokavalion ulkopuolella. Kaikki teen kanssa doppailtavat, suklaakeksit ja kakkupalat, maistuvat ihanalta säiden kylmetessä, kynttilöiden loisteessa, lämpmän teen kanssa suussa. Mutta hetki suussa, ikuisuus läskivanteella ja läskireisissä. Näin se minun kohdallani valitettavasti menee. Mikä ratkaisuksi?




- Fitnessherkut? Vai niin. Enpä ole ikinä törmännyt yhteenkään fitness"herkkuun" jota voisin aidosti, käsi sydämmellä sanoa herkuksi. Minä pidän niin enemmän fitnessherkuista, minulle sokeri on aina sokeria ja voi on aina voita. Piste. Kaikki "herkut", jota olen maistellut tähän mennessä ovat maistuneet a) pahvilta b) jauhoiselta tai rakeiselta c) keinotekoiselta d) aivan p##ltä. Tähän mennessä olenkin aina tehnyt niin, että pidän kerran viikossa herkkupäivän, jolloin syön pysäköinninvalvoja- karkkeja, suklaata, leivon jotain, rouskutan sipisiä, haen pitsaa jne. Ja sitten olo onkin turvonnut ja naama kukkii monta päivää. Oliko mässäily sitten sen arvoista? Oli.



Kuten huomaatte, vanha löysäläski-Jenna nostaa edelleen päätään näissä asioissa. Kitisemisen sijaan päätin kuitenkin kokeilla jotain uutta: leivon itselleni omat fitnessherkkuni. Jokainen fitnessleipuri tietää, että haasteessa on melko huonot saumat onnistua. Sokerin ja vehnäjauhojen puuttuminen reseptistä aiheuttaa jänniä, mutta epätoivottuja lopputuloksia. Yleensä fitnessleipurien tuotokset näyttävät mikrobiviljelmän runtelemalta ruoanjätteeltä. Mutta päätin tarttua uhkarohkeasti haasteeseen ja riskeerata noin 10 euron arvoiset tuotteet. Livin' on the edge.

Huolellisen alkusuunnittelun tuloksena syntyi 12 kappaletta Puolukka-kaakao-välipalamuffineita:

2 munan keltuaista
5 munan valkuaista
250 g rahkaa
50 g protein pancake- jauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
200 g puolukoita
2 rkl raakakaakaojauhetta
2 rkl  kaakaojauhetta


Sekoita munan keltuaiset, rahka, pancake mix (mulla oli banaani-toffeen makuinen) ja leivinjauhe keskenään. Lisää murskatut puolukat ja kaakaojauhe. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele varovasti taikinan sekaan. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia.

Ja tässä tulee ravintoarvot nopean päässälaskun tuloksena ( oikeammin: monen kymmen minuutin pähkäilyn jälkeen)

Yksi muffini sisältää:
Energia: 60 kcal
Hiilarit: 3,75 g
Proteiinit: 7 g
Rasvat: 1,6 g




Uunista muffinit otettuani, ne jopa näyttivät muffineilta. Ne tuoksuivat suklaisilta ja maistuivat - vaikka itse sanonkin - ihan syötävän hyviltä! Koostumus ei ollut jauhomainen, eikä keinotekoiset makeutusaineet puskeneet läpi, kiitos tavallisen kaakaojauheen. Koostumus ei myöskään ollut löysä, vaan ihan pehmeä ja kuohkea. SUCCESS!! :D Mieskin sanoi, että niissä ei ollut valittamisen aihetta, eli tuote on virallisesti avomiehenkin hyväksymä :)





Viimenkin voin syödä välipalana aina mitä olen halunnut syödä: muffineja! Eilen yliopistolta tullessani söin teen kanssa kolme kappaletta.. NAM! Ja kuka vielä sanoi, ettei muffineita voi syödä ennen päivällistä? ;)

Back in the reality: välipalaksi näihin muffineihin meni kyllä aikaa. Edelleen on helpompaa ja nopeampaa syödä se sama rahkaherkku tai protskusheikki kuin aikaisemmin. Mutta mikäli energiaa riittää ja tarvitset vaihtelua, suosittelen lämpimästi kokeilemaan. :) Siksi otsikossa puhutaan ylienergisestä fitnesshirmusta :D Mikäli teillä on hyppysissänne oma hyvä harkutteluresepti, kernaasti otetaan vastaan :)
Nyt palailen takaisin toisenlaisiin kirjoituspuuhiin, mukavaa loppuviikkoa kaikille!

// J

Ps. Täällä on yli 10 astetta pakkasta!!? :O





2 kommenttia:

  1. vautsi! Sit kun on energiaa ja aikaa (eli joskus ens vuonna...) niin varmasti kokeilen! :)

    -Johanna-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajallisesti taikinan tekoon ei mennyt kuin jotain 5 minuuttia, joten sinänsä ei vie kauan aikaa. Mutta yleensä, kun on välipalan aika, on niin huutava nälkä (ainakin minulla), ettei sitä aina jaksa alkaa näpräilemään. Mutta kokeilepa ihmeessä sitten, kun energiapiikki iskee :)

      Mukavaa alkutalvea :)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)