sunnuntai 10. elokuuta 2014

Stracciatella raw cake



Herkuttelua luvassa tällä kertaa. Ajatus raakakakun tekemisestä lähti siitä, kun halusin leipoa jotain hyvää, mutta terveellistä, enkä halunnut käyttää uunia, koska asunnossamme on ollut tukahduttavan kuuma päivätolkulla. Raw foodit ovat olennainen osa etenkin paleruokavaliota, koska ruoan prosessoimisen ja kuumentaminen hävittävät ravinnonsta luotaiset entsyymit ja antioksidantit. Itse halusin oikeasti vain jotain hyvää, mutta sanotaan vaikka vain muodon vuoksi, että halusin herkuttelun lomassa välttää ns. tyhjiä kaloreita ;)

Pohjan idea on otettu Jookosta Kookosta - blogista, joka on siis paleoruokavaliota edustava blogi. Em. blogissa pohjaa käytettiin muffinien tapaisiin Unelmaleivoksiin. Pohjan rasvana käytettiin kookosöljyä, mutta koska en voi sietää kookoksen makua turvauduin aitoon voihin. Myös vaniljauutteen jätin pois ja vähän rukkasin raaka-aineiden mittasuhteita.

Täyte on ihan omasta päästä temmattu, inspiraatiota otin stracciatella- jäätelöstä ja suklaahipuista. Turkkilainen jogurtti on melko luvallinen herkku, ja juurihan Hesarissa oli juttua tutkimuksesta, jonka mukaan maitotuotteiden rasva voi sittenkin olla terveydelle hyvää ;)


Pohja:

250 g kivettömiä taateleita
200 g mantelirouhetta
1,25 dl raakakaakaojauhetta
50 g voita

Täyte:

10 g mantelirouhetta
1 kg turkkilaista jogurttia
100 g tumma suklaata / raakakaakaonibsejä
1 rkl hunajaa

Muhenna taatelit ja mantelirouhe monitoimikoneessa keskenään. Lisää raakakaakaojauhe ja sulatettu voi ja sekoita. Painele irtopohjavuoan pohjalle (leivinpaperi välissä). Voitele voilla vuoan reunat kakkupohjan reunasta alkaen ja "jauhota" reunat mantelirouheella.

Sekoita jogurttiin pieneksi pilkottu suklaa. Itse pidin suklaata jääkaapissa, jotta se kovettuisi ja annoin monitoimikoneen tehdä suklaasta murua. Sekoita suklaa ja hunaja jogurttiin ja kaada seos vuokaan. Anna jähmettyä pakastimessa noin 1,5 tuntia ja koristele suklaarouheella ennen tarjoilua. Säilyy hyvin jääkaapissa ja pysyy kasassa.






Koehenkilöt eli kahvivieraat kelpuuttivat tekeleen, joten raakakakun voitaneen katsoa saaneen hyväksytyn arvosanan :)

Mutta ensi viikon alussa taas sitten treenikuvioista asiaa,

nyt valmistaudun Johannan saapumiseen :)

// J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)